АСЕН ВЕЛЕВ
SEO ON-PAGE EXPERT & AI CHATBOT CONSULTANT

За мен

Здравейте, аз съм Асен Велев, сърцето и умът зад IT Galaxy, където моята страст към технологиите и дигиталния маркетинг се трансформира в реална стойност за моите клиенти. Мисията ми е да превърна технологиите в мост между бизнеса и неговите клиенти, преодолявайки традиционните бариери и откривайки нови хоризонти на възможностите.

С над три десетилетия опит в разнообразни индустрии, изградих кариера, която е синоним на иновация, растеж и устойчиво развитие в онлайн пространството. Моят професионален път е белязан от непрекъснато учене и адаптиране към променящите се технологични и пазарни условия, което ми позволява да предоставям стойност над очакваната.

Като консултант, аз се фокусирам върху две ключови области – SEO и AI чатботове. В SEO, моята цел е да помогна на бизнесите да разберат и да оптимизират техническите аспекти на техните уебсайтове, за да подобрят онлайн видимостта си и да привлекат повече органичен трафик. Вярвам, че добрата SEO практика е изкуство, което изисква тънък баланс между технически знания и разбиране на потребителското поведение.

В областта на AI чатботовете, работя за изграждането на интелигентни системи, които подобряват комуникацията между бизнесите и техните клиенти. С разработката на хибридни AI чатботове, се стремя да предложа не просто автоматизация, а интелигентна подкрепа, която улеснява вътрешните процеси и обогатява взаимодействието между бизнеса и клиентите. Тази технология отразява моята философия за непрекъснато подобрение и иновация – да предоставяме инструменти, които да спомагат за по-доброто разбиране и задоволяване на клиентските потребности.

Вярвам, че успехът идва от способността да слушаме и да се адаптираме – да създаваме решения, които са толкова гъвкави и персонализирани, колкото и бизнесът, който подкрепяме. За мен успехът се измерва не само в рангове и статистики, но и в истинската стойност, която моите решения носят на хората зад бизнеса.

Като Ваш консултант, ще се стремя да бъда повече от съветник – да бъда партньор, който работи рамо до рамо с Вас, за да открием заедно нови възможности и да преодолеем предизвикателствата в света на изкуствения интелект. Това е отражение на моята лична ангажираност към всеки клиент с когото работя, да виждам Вашия растеж и успех.

Професионален път

Роден съм през април, 1976 година в София. Започнах своя професионален път още като тийнейджър, когато влезнах в света на недвижимите имоти като брокер. Тази ранна стъпка постави основите на моето предприемаческо мислене и ми даде ценни уроци за бизнеса и взаимодействието с клиенти.

През 1994 година основах собствената си фирма „План Инвест“.
Пътят ми продължи със създаването на рекламна агенция през 1997 година, която по-късно трансформирах в рекламно-издателска група с полиграфична база.
През 2002 година поех ролята на изпълнителен директор на софтуерната компания „Пирин-Солюшънс“ АД, а следващата година беляза началото на моя собствен бизнес – „Гама Софт 2003“ ООД.
През 2011 година разработих рекламната платформа zor.bg, която и до днес привлича повече от 400 000 потребители и продължава да се развива.
През 2014 година, моят ангажимент към обществените каузи и гражданското участие се отрази в провеждане на местен референдум в община Радомир, който послужи като модел за други инициативи в страната и доведе до значими законодателни промени.

В допълнение към тези основни стъпки, съм участвал в разнообразни проекти, включително външнотърговска дейност, организация на обществени и спортни събития, проекти за културни институции и Първите ни сцени. Няколко политически кампании. А сътрудничеството ми с научни екипи от БАН и ТУ допринесе за моята мултидисциплинарна перспектива и разбиране за иновациите в различни области.

Образование и квалификации

Вярвам, че непрекъснатото учене и усъвършенстване са ключови за успеха във всяка сфера, особено в бързо развиващите се области на дигиталния маркетинг и технологиите. Следвайки тази философия, придобих ценни знания и умения чрез различни курсове и специализации, които ми позволяват да предоставям висококачествени и актуални консултантски услуги.

Завърших Икономически техникум “Лозенец” в София с квалификация „Икономика на промишлеността“ през 1995 г. От 2015 г. до днес, в поредица от курсове и програми, придобивам допълнителна квалификация в областта на дигиталния маркетинг в SoftUni (Софтуерен университет).

Икономически техникум “Лозенец” – София:
Специалност „Икономика на промишлеността“
(Завършено 1995 г.)

Software University – програма софтуерно инженерство:

Ниво Programming Basics with Python

Programming Basics with Python – януари 2024: Отличен (6.00) с водещ лектор Марио Захариев и Симеон Чифлигаров.
SoftUni Digital – програма дигитален маркетинг:
Специалност SEO & SEM Expert.
(Завършено 2021 г.)

Ниво Marketing Basics с курс

Marketing Basics – февруари 2020: Отличен (5.57) с водещ лектор Георги Малчев.

Ниво Marketing Fundamentals

Content Marketing – март 2020: Много добър (5.1) с водещ лектор Василена Вълчанова;
E-mail Marketing – април 2020: Отличен (5.82) с водещ лектор Жюстин Томс;
Facebook Marketing – май 2020: Много добър (5.49) с водещ лектор Лора Горовска;
Google Ads – юни 2020: Отличен (6) с водещ лектор Мартин Войнов;
SEO & Analytics – юли 2020: Отличен (6) с водещи лектори Геннадий Воробьов и Мартин Желязков;
Ecommerce – август 2020: Отличен (6) с водещ лектор Димитър Савов.

Ниво за специалност SEO & SEM Expert

SEO Advanced – април 2019: Отличен (5.7) с водещ лектор Симеон Емануилов;
Google Analytics Advanced – юли 2021: Отличен (6) с водещ лектор Геннадий Воробьов;
Google Ads Advanced – май 2021: Отличен (6) с водещ лектор Христо Митков.

Допълнителни индивидуални курсове

SEO On-page Optimization – октомври 2020: Отличен (6) с водещи лектори Геннадий Воробьов, Симона Йорданова, Борислав Дончев;
SEO Website architecture & Automations – януари 2021: Отличен (5.96) с водещ лектор Мартин Желязков;
Personal Branding – октомври 2020: Отличен (6) с водещ лектор Етиен Янев;
Building Digital Branding – февруари 2021: Отличен (6) с водещ лектор Жюстин Томс;
WordPress and WooCommerce for Business – април 2021: Отличен (5.96) с водещ лектор Александър Лейков.
AI Chatbots курс – септември 2023: Отличен (6) с водещ лектор Елица Стоилова, кофаундър на AI чатбот платформа Umni.bg

През 2021 г., Google Analytics Academy

Google Analytics Academy

Google Analytics for Beginners;

Advanced Google Analytics;

Google Analytics for Power Users;

Google Tag Manager Fundamentals;

Introduction to Data Studio.

Технически и професионални умения

В ролята си на консултант, разчитам на технически познания и опит, които са от съществено значение за успеха в дигиталния маркетинг и интеграцията на AI технологии. Освен придобитите квалификации в различни маркетингови дисциплини, притежавам и умения в програмирането и уеб разработката. Имам познания в PHP, Python, CSS, JS и HTML, както и опит с MySQL бази данни. Работя с Google Search Console и Bing Webmaster Tools, където анализирам данни и създавам персонализирани отчети в Google Analytics, за да разбера по-добре потребителското поведение. Използвам Google Tag Manager и Data Studio за управление на маркетингови кампании и визуализация на данни, което улеснява вземането на информирани решения.

Работата ми със специализирани софтуери за анализ като Serpstat, Netpeak Spider, Netpeak Checker, Semrush, Screaming Frog, Ahrefs, GTmetrix и други, ми дава възможност за цялостна оптимизация на мета тагове, структуриране на URL адреси, анализ на ключови думи и линкове, като разбирам тяхното влияние върху SEO.

Имам практически опит в създаването и управлението на сайтове базирани на WordPress с WooCommerce, Divi, Elementor, Beaver Builder и други теми и плъгини. Тези умения в управлението на данни, програмирането и уеб разработката ми позволяват да персонализирам, оптимизирам и подобрявам функционалността на уеб сайтовете, включително и интегрирането на AI Chatbot решения. Така осигурявам автоматизация и подобряване на комуникацията между бизнесите и техните клиенти, което е от ключово значение за съвременните онлайн стратегии.

В допълнение, моите лични качества на адаптивност и гъвкавост ми позволяват да реагирам бързо на променящите се пазарни условия. Силните ми комуникативни умения са основа за създаването на нови контакти и поддържането на дългосрочни отношения с клиенти.

Проекти по които съм работил

Делник БГ

Уебсайт: https://delnik.bg/

Онлайн новинарски портал за актуални новини и анализи в различни области като политика, икономика и култура. Порталът е добре структуриран и предлага информацията в достъпен и удобен формат.

Използвана технология: WordPress, Python

  • Актуални Новини: Предоставяне на информация за събития от местен и международен характер.
  • Разнообразие от Теми: Широк спектър от категории и анализи, които обхващат различни сектори на обществения живот.
  • Анализи и Репортажи: Публикуване на задълбочени материали за актуални теми и тенденции.
  • Достъпност и Удобство: Лесна навигация и бърз достъп до желаната информация.

www.zor.bg безплатни обяви

Уебсайт: https://zor.bg/

Платформа за безплатни видео обяви в България, предлагаща богат избор от категории и удобен интерфейс за потребителите.

Използвана технология: PHP 7, adodb, MySQL, Smarty Template Engine, JavaScript, CSS.

Създаден през 2009 година, Zor.bg е резултат от моята идея и програмна разработка. Сайтът се отличава с добра индексация и позициониране в търсачките, като има над 130,000 индексирани страници. Средно привлича 36,667 уникални потребители на месец, като значителна част от трафика идва от органично търсене. Проектът поставя акцент върху ефективната структура на сайта и оптимизацията за търсачки.

GPT-interface

Уебсайт: https://gpt-interface.com/

Уеб-базирана платформа за интеграция на AI услуги, улесняваща използването на безкодови API.

Използвана технология: WordPress, Divi Theme, Python, Jinja2 HTML, JavaScript, CSS, SQLAlchemy, MariaDB.

GPT-interface.com е моят проект, който съчетава WordPress с Divi и разработка с Python за създаване на интуитивен интерфейс за комуникация с AI модели. Платформата предлага разнообразие от функции и абонаментни планове, като улеснява използването на AI за генериране на текст, преводи и други задачи.

Репортажен роман

Уебсайт: https://velev.eu/

Иновативен уебсайт-електронна книга, предлагащ уникално четиво и интуитивен интерфейс за читатели.

Използвана технология: WordPress, Divi Theme.

Velev.eu е създаден за да представи репортажния роман "Ех, тази телевизия - Зазоряване преди полунощ" от Стефан Велев. Сайтът предлага иновативен начин за четене на книги онлайн, с функции като електронен разделител и лесна навигация до конкретни раздели.

IT Galaxy

Уебсайт: https://it-galaxy.eu/

Специализиран сайт за SEO и AI чатбот консултации, предлагащ стратегически решения за оптимизация на онлайн присъствието.

Използвана технология: WordPress, Divi Theme.

IT-Galaxy.eu е платформа, която представя услугите на Асен Велев в областта на SEO и AI чатботове. Сайтът акцентира върху подобряване на вътрешната линкова структура, мобилна оптимизация и интеграция с Google Search Console, както и върху внедряването на AI чатботове за автоматизация на комуникацията.

Къща за гости "Елена"

Уебсайт: https://guesthouse-elena.com/

Уютен уебсайт на къща за гости, предлагащ подробна информация, галерия и резервационна система.

Използвана технология: WordPress, Divi Theme.

Разположена в сърцето на Родопите, къща за гости "Елена" приветства своите гости с традиционен възрожденски стил и съвременни удобства. Сайтът представя стаите, услугите и предлага блог секция за актуална информация. Проектът е съсредоточен върху лесната навигация и приятното потребителско изживяване.

Кадастра

Уебсайт: https://kadastra.bg/

Уебсайт, предлагащ комплексни юридически и счетоводни услуги за малкия и среден бизнес.

Използвана технология: WordPress.

Kadastra.bg е платформа, която обединява опитни счетоводители, юристи и бизнес консултанти, предлагайки индивидуализирани решения и консултации. Сайтът акцентира върху качеството и ефективността на услугите, като се стреми да бъде надежден партньор в бизнес развитието.

Адвокатска кантора "Райна Кралева"

Уебсайт: https://advokatkraleva.com/

Професионален сайт за адвокатски услуги, подчертаващ индивидуалния подход към клиентите.

Използвана технология: WordPress, Divi Theme.

Адвокатска кантора "Райна Кралева" предоставя широк спектър от юридически услуги в София. Сайтът е разработен с цел да отразява професионализма и опита на екипа, като същевременно предоставя лесен за потребителите интерфейс за запознаване с услугите и контакт.

CreditCompass

Уебсайт: https://creditcompass.eu/

Информационен сайт за финансови услуги, предоставящ съвети и насоки за кандидатстване за заеми.

Използвана технология: PHP Къстъм разработка с административен панел с билдер и възможност за многоезичност.

CreditCompass.eu е ресурс, който помага на потребителите да намерят надеждни и лицензирани заемодатели, като същевременно информира за рисковете свързани с кредитирането. Сайтът подчертава важността на отговорното заемане и предоставя ценни съвети за финансова грамотност.

ТЕРМОВИЗУАЛНА ДИАГНОСТИКА

Уебсайт: https://termo.web.bg/

Сайт, представящ иновативния метод на термовизуална диагностика за ранно откриване на заболявания.

Използвана технология: WordPress.

Termo.web.bg информира за предимствата на термовизуалната диагностика, като безвреден и точен метод за откриване на различни заболявания. Сайтът предлага подробна информация за технологията и възможностите за изследване, като е насочен към широк кръг от потребители.

Лични качества и интереси

Сърцето на всяка успешна професионална дейност е характерът и личността на индивида зад нея. Аз съм човек с житейски опит, който цени комуникацията, отговорността и прецизността във всяко начинание. Моята страст към непрекъснатото учене и развитие е движещата сила зад моите професионални постижения.

Като активен радиолюбител, съм научил ценността на точната и ясна комуникация, както и умението да слушам и да се адаптирам към различни ситуации. Това хоби ми е помогнало да развия технически умения и да разбера важността на връзката между технологията и човешките взаимодействия.

Ангажиран съм и с подобряването на живота на хората чрез технологии и иновации. Този ангажимент отразява моята грижа за обществото и желанието ми да допринасям за положителни промени.

В професионален аспект, аз съм лидер, който цени екипната работа и способността да мотивирам и вдъхновявам другите. Моята цел е да създавам среда, в която всеки може да се развива и да допринася към общия успех.

Личните ми качества и интереси са част от моята професионална идентичност. Те ми помагат да подхождам към всеки проект с внимание, креативност и стратегическо мислене, което е от съществено значение за добри резултати.

Заключение

В края на този пътешествен разказ, искам да споделя моите бъдещи цели и амбиции. Съсредоточен върху непрекъснатото усъвършенстване и иновации, се стремя да бъда в авангарда на дигиталния маркетинг и изкуствения интелект. Моята амбиция е да предоставям услуги, които не само решават текущите предизвикателства на моите клиенти, но и ги подготвят за бъдещето.

Надявам се да продължа да изграждам и поддържам дългосрочни партньорства, които се основават на доверие и взаимно уважение.

Благодаря Ви за вниманието и времето, което отделихте, за да опознаете моя професионален свят. С нетърпение очаквам възможността да работим заедно, за да превърнем Вашите цели в част от дигиталната епоха.

С уважение,

Асен Велев